Stretch Qonnect. Products & Solutions

Qlik Sense Maj 2021

Qlik Sense May 2021 | Våra nya favioritfunktioner

Qlik Sense May 2021 är här och det här är några av våra nya favoritfunktioner.

Aktiva diagram och rutnätsdimensioner. Förbättrade funktioner har lagts till i rutnätsdimensioner för dina visualiseringar vilket hjälper dig att bättre identifiera diagrampositioner och tillhörande dimensioner för ditt användargränssnitt. Det finns en ny indikator längst ner till höger på ett objekt som innehåller dessa tillagda dimensioner och koordinater när du flyttar eller ändrar storlek på ditt diagramobjekt på ditt användargränssnitt.

Nytt och förbättrat kombinationsdiagram. Ett nytt kombinationsdiagram är nu tillgängligt, med förbättrad funktionalitet inklusive stöd för vertikal presentation, referenslinjer baserade på mått och dimensioner, samt linje- och stapelutformning.

Videospelare. Videospelarens visualisering låter dig lägga in videos från externa källor direkt i Qlik Sense-appar. Denna visualisering stöder nu YouTube-videos.

Se alla nya funktioner nedan.


Nya funktioner | Qlik Sense on Windows May 2021

Förstärkt analys

Insight Advisor Chat-förbättringar

I den här utgåvan har Qlik gjort flera förbättringar av Insight Advisor Chat, inklusive förbättrade berättelser i frågesvar, ett förfinat användargränssnitt för frågeanalyser och mer intelligenta appval när man svarar på frågor.

Enabling apps for Insight Advisor Chat

Insight Advisor Search

Qlik har gjort flera förbättringar av vår sökbaserade analys inom Qlik Sense-appar, inklusive:

  • Analys av förändring över tid – Insight Advisor kommer nu att generera flera diagram för en enda analystyp, till exempel att svara med analys av data mellan två datumperioder genom en kombination av diagram.
  • Naturlig språkgenerering (NLG) – Visuella diagram som genereras av Insight Advisor Search har nu ett nytt alternativ för att se berättande insikter och tolkningar av data.

Creating visualizations with Insight Advisor

Insight Advisor analysis types

Visualiseringar

Videospelare

En ny möjlighet att bädda in och spela upp videor direkt i Qlik Sense-appar.

Video player

Aktiva diagram och rutnätsdimensioner

Förbättrade funktioner läggs till i rutnätsdimensioner för dina visualiseringar, vilket hjälper dig att bättre identifiera diagramposition och tillhörande dimensioner på designduken. Det finns en ny indikator på den nedre högra sidan av ett objekt som innehåller dessa tillagda dimensioner och koordinater när du flyttar eller ändrar storlek på diagramobjekt på din designduk.

Visualizations

Nytt och förbättrat kombinationsdiagram

Ett förbättrat kombinationsdiagram är nu tillgängligt, med förbättrad funktionalitet inklusive stöd för vertikal presentation, referenslinjer baserade på mått och dimensioner, samt linje- och stapelutformning.

Reference lines

Combo chart

Anslutningsmöjligheter

  • Ny Databricks ODBC Connector
  • Ny Azure Synapse Connector

Connecting to data sources

Mobil

Stöd för Microsoft Edge mobilwebbläsare på iOS och Android.

Windows 10 phone

Plattform och administration

Självbetjäningsuppgiftshantering

Användare har nu möjlighet att skapa och redigera uppgifter som en del av deras navupplevelse för förbättrad hantering och schemaläggning.

Managing apps

Förbättrad ODAG-prestanda

ODAG-prestanda förbättras genom att öka det maximala antalet samtidiga ODAG-förfrågningar från 10 till 50, vilket gör det lättare för stora användargrupper att utnyttja ODAG kollektivt.

On-demand apps

Behöver du hjälp med uppgradering?